"Mathieu zal nog wel eens een mindere dag hebben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
"Mathieu zal nog wel eens een mindere dag hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ambiancecross in Wachtebeke en de Wereldbeker in Koksijde is Mathieu Van der Poel alweer de grote favoriet. Sweeck hoopt dat de Nederlander nog eens een mindere dag heeft.

De rest moet hopen op een dipje. "Zoals dat met Van der Poel op de Koppenberg het geval was. Heel straf, wat hij na een zwaar mountainbike- en wegseizoen weekend na weekend doet in het veld. Een toonbeeld van talent, kracht én techniek. Eigenlijk is hij in alles de beste. Beetje ongrijpbaar, op dit moment. Hors catégorie in 99% van de crossen. Maar... in Oudenaarde toonde hij toch een menselijk gelaat", aldus Sweeck in Het Laatste Nieuws.

"Ongetwijfeld zal het hem nóg wel af en toe overkomen. Dan is het fijn als je, zoals Toon Aerts, die unieke kans kan verzilveren. Het is iets waar ik zelf stilletjes zit op te hopen: eindelijk nog eens zo'n grote wedstrijd winnen.(grijnst) En dan niet met vier minuten voorsprong. Eerder een close call, na een spannend en beklijvend rechtstreeks duel."

Nog niet de sterkste Van Aert

Wout Van Aert, die andere grote naam binnen het veldrijden, kende nog geen topseizoen. "Vorig jaar kon hij nog links en rechts in duel gaan met Mathieu, nu heeft hij het lastiger. Ook tegen ons. Dat sterkt mijn vertrouwen. Ik had tot dusver nog geen supergevoel, dat merk je ook aan mijn resultatenlijstje. The best is yet to come, hoop ik dus." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties