Missie geslaagd voor Toon Aerts, die ook een pauze inlast: "Niet het deksel op de neus krijgen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Missie geslaagd voor Toon Aerts, die ook een pauze inlast: "Niet het deksel op de neus krijgen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts kan net als die andere twee toppers Mathieu van der Poel en Wout Van Aert na Koksijde met een goed gevoel op stage vertrekken. Aerts blijft leider in de Wereldbeker na een mooie 3e plek in de Duinencross.

Aerts was tevreden na Koksijde, want hij blijft leider. "Mijn missie is geslaagd. Ik kan met een goed gemoed op stage vertrekken", bekende Aerts voor de camera van Sporza. "Ik wilde vorige week niet te veel verliezen in de klassementen, maar in Tabor liep ik zelf uit. Vandaag geef ik 5 punten prijs op Wout, maar in Koksijde is dat een goede zaak voor mij."

"Het zand is hier heel belangrijk, maar ik koos om op de tussenstukken mijn eigen tempo te rijden. Misschien koos ik daar iets te snel voor. Als ik had doorgezet toen Wout een gat van 5 meter kreeg, kregen we misschien een andere cross. Maar op het einde was het verschil wel groot genoeg om te zeggen dat Wout beter was."

"De eerste dagen zullen in het teken staan van rust"

Stage

"De eerste dagen zullen in het teken staan van rust. Mentaal is het bovendien ook zwaar om als leider naar die klassementen te gaan. De tweede week van de stage zal vooral in het teken van interval- en duurtrainingen staan om de kerstperiode goed aan te vatten."

De komende twee weekends komt Aerts net als de grote twee niet in actie. "Ik heb er wel even aan gedacht. Maar dit seizoen staat vooral in het teken van de klassementen, dus ik wil in de kerstperiode niet het deksel op de neus krijgen. Daarom heb ik een goede trainingsperiode nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties