"Vrouwencross is iets om ons aan op te warmen: veel jonge rensters en verschillende nationaliteiten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Vrouwencross is iets om ons aan op te warmen: veel jonge rensters en verschillende nationaliteiten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De mannencross mag de laatste tijd dan wat minder spanning opleveren, bij de vrouwen is het een omgekeerde wereld. Verschillende nationaliteiten en winnaressen én vooral: veel spanning. Dat ziet ook Rob Peeters.

"Ik kan met plezier naar de vrouwencross kijken", vertelt Peeters bij Wielerkrant.be. "Het is iets om ons aan op te warmen. Het zijn veel jonge rensters uit verschillende landen. Het niveau is de laatste jaren sterk omhoog gegaan. Al zijn er ook details die nog beter kunnen, zoals de manier van trainen. Dat kan zeker nog verbeterd worden."

Wat met Cant?

Bij Sanne Cant verloopt het moeizamer dan vorig seizoen. "Het is inderdaad wat moeizaam als je ze bezig ziet. Het is wat zwoegen en zweten. Is de rest zo goed of is zij wat minder? Ik weet het niet goed", aldus de ex-crosser. "Maar Sanne zelf zal ook wel weten waar ze aan toe is en wat ze van de kritiek moet vinden."

Peeters ging in Neerpelt nog eens een kijkje nemen naar de cross en zag daar een verrassende naam aan het werk: Denise Betsema. "Ik kende haar eigenlijk niet en ik vond het verrassend dat ze daar ineens stond, bekent Peeters. "Maar het is leuk om er een nieuwe naam bij te hebben. Gezien haar verleden als mountainbiker is het makkelijker om de overstap naar de cross te verteren. Maar ze doet het toch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties