Eén overkoepelend klassement in het veldrijden? Dit zijn de meningen van Mario De Clercq, Wout Van Aert en Mathieu van der Poel

Redactie
| 1 reacties
Eén overkoepelend klassement in het veldrijden? Dit zijn de meningen van Mario De Clercq, Wout Van Aert en Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er wordt tegenwoordig vaak over één overkoepelend klassement gesproken in de crosswereld. Mario De Clercq (Marlux-Bingoal) is daar wel voor te vinden. Ook Mathieu van der Poel en Wout Van Aert reageren op de kwestie.

"Ik denk dat Wouter Vandenhaute een bekwame persoon is. En dan zit daar zeker iets mooi in", vertelt De Clercq bij Sporza. "Dan denk ik dat dit wel het moment is voor een overkoepelend klassement."

Wout Van Aert vindt het moeilijk om te oordelen. "Ik ben misschien slecht geplaatst om hierover te oordelen omdat de DVV Trofee en de Superprestige minder belangrijk zijn door mijn wegseizoen. Maar omdat alles op televisie is, is het ook minder belangrijk welke cross je wint. Het blijft een moeilijke discussie."

Stybar terug?

"Ik vind het best goed zoals het nu is", zegt Mathieu van der Poel. "Maar als je op één overkoepelend klassement met 10 tot 15 crossen hebt, kunnen misschien renners zoals Stybar ook eens daarvoor gaan. Of dat er op termijn toch renners die naar de weg willen gaan, blijven crossen. Maar ik ben niet het type dat zich daarmee moeit. Ik rijd mijn crossen en ik vind alles best oké."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties