Ondanks hevige dominantie is Mathieu van der Poel nu pas nieuwe nummer 1 van de wereld

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Ondanks hevige dominantie is Mathieu van der Poel nu pas nieuwe nummer 1 van de wereld
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niemand die momenteel iets kan doen aan de dominantie van Mathieu van der Poel in het veldrijden. Toch mag de Nederlandse alleskunner zich pas vandaag (opnieuw) de nummer 1 van de wereld noemen.

Na zijn dubbele zege in Wachtebeke en de Wereldbeker van Koksijde is Mathieu van der Poel op de UCI-ranking pas vandaag over grote concurrent Wout Van Aert gesprongen. 

Toch een beetje vreemd, want de Europese kampioen veldrijden domineert het huidige seizoen en maakte al 13 keer het zegegebaar. Al is er natuurlijk een geldige verklaring waarom hij nu pas de nummer 1 van de wereld is. Van der Poel paste voor de eerste weken van het veldritseizoen en kwam pas in Meulebeke voor het eerst in actie.

Van Aert 2e, Aerts 3e

Hij liep zo de kostbare punten van de Wereldbekercrossen in het Amerikaanse Iowa en Waterloo mis. Maar eind november kan van der Poel zich toch opnieuw de nummer 1 van de wereld noemen. Wout Van Aert staat 2e, terwijl Toon Aerts de top 3 vervolledigt. Ook nog terug te vinden in de top 5: Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties