Het gaat de goede kant uit met wereldkampioene veldrijden van 2016: "Maar niemand weet wanneer ik terug in actie kom"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Het gaat de goede kant uit met wereldkampioene veldrijden van 2016: "Maar niemand weet wanneer ik terug in actie kom"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het gaat opnieuw de goede kant uit met ex-wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong. De Nederlandse heeft de trainingen hervat en heeft met Chevalmeire een nieuwe werkgever beet.

De Jong tekende voor drie seizoenen bij de nieuwe ploeg Chevalmeire. "Ik ben de eerste renster die aangetrokken is", vertelt de 25-jarige de Jong in gesprek met BN De Stem. "Mogelijk komen er binnenkort nog twee bij."

De Jong kende twee moeilijke seizoenen door lichamelijke kwaaltjes. Het contract start op 1 januari, al komt ze dan mogelijk nog niet in actie. "Maar dat wil niet zeggen dat ik vanaf dan ook meteen gaan crossen. Hoe lang het nog duurt eer ik weer kan gaan koersen, weet niemand. Davy (Wynants, red.) legt me daarbij geen druk op. Dat maakt dat ik in alle rust kan terugkomen."

'Veel geleerd'

"Iedereen wil van me weten wanneer ik weer ga koersen. Het antwoord is steevast: 'Geen idee.' Wat ik de afgelopen twee jaar meegemaakt heb, is niet leuk. Ik heb er ook veel van geleerd. Dat ik vooral de juiste stappen moet zetten om niet weer terug te vallen."

De wereldkampioene van 2016 heeft de trainingen opnieuw hervat. "Maar qua trainingen zijn er nog altijd beperkingen", klinkt het. "Ik voel al wel dat het een stuk beter gaat. Ik herstel weer van een inspanning. En ik durf weer vooruit te kijken. Ik ben weer gelukkig in wat ik doe. En dat gevoel is lang weggeweest. Volgende maand word ik weer getest in Brussel. Dan weet ik ook hoever ik ben met het herstel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties