Beloftewereldkampioen kan eerste zege bij profs boeken: "Ik doe het dit seizoen misschien zelfs beter bij de profs dan bij de beloften"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Beloftewereldkampioen kan eerste zege bij profs boeken: "Ik doe het dit seizoen misschien zelfs beter bij de profs dan bij de beloften"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat grote namen zijn er komend weekend niet bij in Hasselt en Mol. Eli Iserbyt bevond zich de afgelopen dagen in Spanje voor een stage, maar keert speciaal terug voor de cross in de Limburgse hoofdstad.

Voor Iserbyt is Hasselt een uitgelezen kans om zijn eerste zege bij de profs te boeken. "Ik doe het bij de profs dit seizoen misschien zelfs beter dan bij de beloften", opent Iserbyt iets of wat verrassend bij de organisatie van de Soudal Classics in Hasselt.

"Mentaal zijn die ereplaatsen heel belangrijk. In sommige wedstrijden kom ik nog tekort, maar op de omlopen die me wel liggen, doe ik mee in de felbevochten strijd voor de top vijf. Voor mij voelen die resultaten aan als een overwinning." 

"Er is genoeg kwaliteit aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken"

En dus is de West-Vlaming een kanshebber. "Misschien zullen ze zaterdag dan wel naar mij kijken. Ik zal heel slim met mijn krachten moeten omspringen. Bij de beloften weet ik dat er maar één of twee renners kunnen volgen, bij de profs zijn dat er zes of zeven. Er is genoeg kwaliteit aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. Nadenken is dus de boodschap, anders lig je er na een paar rondes zelf af." 

Iserbyt keerde speciaal vroeger terug van stage voor Hasselt. "Ik heb een hele week in 20 graden kunnen trainen, dat geeft je meteen een goed gevoel. Zaterdag zal ik dus zeker met een frisse kop aan de start staan", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties