Eerste podiumplek van het seizoen is een feit: "Niet makkelijk om een podium te rijden tegen al die kleppers"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hasselt
| 9 reacties
Eerste podiumplek van het seizoen is een feit: "Niet makkelijk om een podium te rijden tegen al die kleppers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toegegeven: heel wat toppers kwamen niet opdagen voor de Soudal Classic in Hasselt, maar daar trok Jens Adams zich weinig van aan na zijn knappe tweede plek. "Dit doet deugd", aldus de 26-jarige Adams.

"Het is de eerste keer dat ik dit seizoen op een podium sta, dus dat doet wel deugd", bekende Adams. "Een uur voor de wedstrijd begon het te regenen, dus toen we vertrokken, was het één grote glijpartij. Het was veel schuiven, maar ook heel plezant om nog eens in de modder te rijden. Ik ben heel gelukkig met deze tweede plek."

Na een mindere start schoof de crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice verder op. "Het ging wel goed vandaag. Bij de start moest ik nog enkele renners voorbijsteken, maar eens in die tweede positie kon ik mijn eigen tempo rijden. Het was goed genoeg om die tweede plek veilig te stellen."

Pauwels te sterk

Pauwels was te sterk en reed autoritair naar de zege. "Ik heb even aan die zege gedacht toen ik op kop zat van dat groepje. Maar ik wist al snel dat Kevin een tikkeltje sterker was. Al ben ik wel tevreden met deze tweede plaats."

Enkele toppers pasten voor Hasselt en laden de batterijen op in de Spaanse zon. "Het is niet makkelijk om een podim te rijden tegen al die kleppers. Maar de wedstrijd wordt gereden met de renners die aan de start staan. Het is niet altijd nodig om die kleppers aan de start te hebben voor een mooie wedstrijd. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn, zowel de ploeg als de organisatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties