"Ik kan me echt voorstellen dat wanneer Mathieu zich op rally of Nascar zou storten, dat hij dan na twee weken voor de prijzen rijdt"

Redactie
| 2 reacties
"Ik kan me echt voorstellen dat wanneer Mathieu zich op rally of Nascar zou storten, dat hij dan na twee weken voor de prijzen rijdt"
Foto: © photonews

Voormalig Belgisch kampioen Klaas Vantornout heeft een liefde voor snelle auto's. Net als zijn maatje en fenomeen Mathieu van der Poel. "Als Mathieu zich op rally of Nascar stort, rijdt hij na twee weken voor de prijzen."

Van der Poel en Vantornout kunnen urenlang doorgaan over (snelle) auto's. "Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor snelle en mooie wagens", vertelt Vantornout in Het Nieuwsblad. "Die voorliefde voor snelle bakken deel ik met Mathieu van der Poel. We kunnen daar uren over doorbomen."

"Toen we in Sint-Niklaas een dubbelinterview achter de rug hadden, zijn we achteraf wat gaan rondtoeren. Hij kroop in mijn Mercedes C63 AMG en het was snel duidelijk dat die jongen talent heeft. Zet een normale mens in zo'n wagen en die zal toch even moeten wennen aan de omstandig­heden. Mathieu niet, die zwiert alles af en temt dat beest ogenblikkelijk."

"Ik heb Mathieu al zien schitteren op een circuit"

Vantornout gaat zelfs nog een stap verder. "Ik kan me echt voorstellen dat wanneer hij zich op rally of Nascar zou storten, dat hij dan na twee weken voor de prijzen rijdt. Niet normaal, die gast", aldus de ex-crosser van Marlux-Bingoal. Vantornout zag van der Poel zelfs al bezig op een circuit.

"Ik heb hem daar zien schitteren, zeg maar", vervolgt hij. "Hij was met een professionele racer naar het circuit getrokken. Op het einde van de dag reed hij het rondje slechts één luttele seconde trager dan de prof. Dat zegt toch wel iets. En dan moet je weten dat hij niet alle hulpmiddelen durfde uit te schakelen, anders had hij gewoon de snelste tijd neergezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties