Iserbyt onderbreekt (met succes) stage in Spanje: "Morgenochtend om 8 uur opnieuw het vliegtuig op"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hasselt
| 0 reacties
Iserbyt onderbreekt (met succes) stage in Spanje: "Morgenochtend om 8 uur opnieuw het vliegtuig op"
Foto: © photonews

Marlux-Bingoal kon met een tevreden gevoel naar huis na de cross in Hasselt. Met Kevin Pauwels (1e) en Eli Iserbyt (3e) stonden twee renners van de ploeg van Jurgen Mettepenningen op het podium in de Limburgse provinciehoofdstad. "Ik voelde me niet helemaal top", aldus Eli Iserbyt.

"In het begin had ik wat moeite met het parcours, zeker met het bergje", vertelde de West-Vlaming. "Kevin reed heel snel, dus ik wist dat we onze pijlen op hem moesten richten. Ik kende een minder eerste deel van de wedstrijd, maar op het einde had ik het geluk dat Corné (van Kessel, red.) een schuiver maakte. In die laatste ronde kon ik dan toch het verschil maken en naar het podium rijden."

Zware trainingsweek

Iserbyt was op voorhand één van de favorieten voor een eerste zege bij de profs. "Als ik een goede eerste deel van de cross ken, dan stopt Kevin misschien voor mij af", aldus Iserbyt. "Maar ik heb ook een zware trainingsweek gehad, dus ik voelde me niet echt helemaal top. Zeker niet in het eerste deel van de wedstrijd."

Die zware trainingsweek ging door in Spanje, maar Iserbyt kwam dus terug voor Hasselt. "Blij dat ik het gedaan heb. Het niveau ligt dicht bij elkaar, maar in zulke crossen moeten wij als ploeg toch vooraan staan. Morgenochtend stijgen we om 8 uur alweer op naar Calpe", eindigde hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties