Kettingproblemen nekken Nederlandse seizoensrevelatie: "Tweede plek het hoogst haalbare"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hasselt
| 16 reacties
Kettingproblemen nekken Nederlandse seizoensrevelatie: "Tweede plek het hoogst haalbare"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Winnares Ellen Van Loy moest in het slot van de cross in Hasselt nog uit haar doppen kijken voor Nederlandse revelatie Denise Betsema. De crosser van Marlux-Bingoal werd uiteindelijk nog tweede.

Van Loy bouwde in de slotronde voorzichtigheid in, maar Betsema kwam nog erg dicht. "Het was zeker een straffe comeback", lachte Betsema. "Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik nog zou terugkeren. Ik wilde er nog het beste van maken, maar die eerste plaats zat er niet meer in. Al dacht ik nog even dat het zou lukken", bekent ze.

Kettingproblemen

In het begin van de wedstrijd liep het mis voor Betsema. "Halverwege de eerste ronde ging mijn ketting eraf. Ik legde de ketting er opnieuw op, maar het gebeurde opnieuw. Daarna moest ik wat in mijn ritme komen, maar dat lukte in de twee laatste rondes. Maar nog bij Ellen komen, dat was er te veel aan."

Betsema liet zich opnieuw in positieve zin opmerken. "De vorm is goed en dat hoop ik vol te houden. Maar vandaag was de tweede plek het hoogst haalbare", aldus de Nederlandse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties