Kevin Pauwels maakt in Hasselt komaf met lange reeks zonder overwinning

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hasselt
| 27 reacties
Kevin Pauwels maakt in Hasselt komaf met lange reeks zonder overwinning
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij afwezigheid van de grote namen heeft Kevin Pauwels de Soudal Classic in Hasselt gewonnen. De crosser van Marlux-Bingoal kon voor het eerst sinds februari 2016 in Oostmalle nog eens proeven van de smaak van een zege.

Mathieu van der Poel, Wout Van Aert, Toon Aerts, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout bevinden zich op dit moment in de Spaanse zon en dat inspireerde Kevin Pauwels om de wedstrijd in Hasselt al vroeg in handen te nemen. De Kalmthoutenaar startte goed en ging samen met Merlier richting de eerste bocht. 

Er vormde zich een elitegroepje met onder meer winnaar van vorig jaar van Kessel, Pauwels, Merlier, (David) van der Poel, Meeusen, Adams en Iserbyt. Iserbyt schudde ook eens aan de boom, maar maakte een foutje. Pauwels ging dan maar vol door, mét succes.

Halverwege de wedstrijd kreeg de crosser van Marlux-Bingoal een mooi gaatje. Dat gaf de immer introverte Pauwels niet meer uit handen, waardoor hij voor het eerst sinds februari 2016 het zegegebaar maakte. Toen won Pauwels de Sluitingprijs in Oostmalle. 

Adams legde beslag op de tweede plek, terwijl Iserbyt zich het laatste podiumplekje toe-eigende. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties