Remco Evenepoel: "Ik toets me niet te veel aan voorbeelden uit het verleden"

Redactie
| 1 reacties
Remco Evenepoel: "Ik toets me niet te veel aan voorbeelden uit het verleden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgische toptalent Remco Evenepoel begint volgend seizoen aan zijn grote avontuur bij de profs. In een dubbelgesprek met Tom Boonen had het supertalent het over de komende seizoenen. "Als hij zijn evolutie kan doortrekken...", aldus Boonen.

Evenepoel weet dat er heel wat ogen op hem gericht zijn. "Mijn testwaarden zijn wat ze zijn", vertelt Evenepoel in HLN. "Ze liegen niet. Maar zoals Tom zegt: het kan bij de profs helemaal anders verlopen. Ik besef dat ik straks uitkom tegen mannen met zoveel meer kracht en ervaring die drie, vier trappen hoger staan dan ik."

"Een niveau dat ik, op een mooie dag, zelf ook wil halen. Daar ga ik keihard voor werken, samen met de mensen van de ploeg. Ik focus op de groeimarge die ik nog meen te hebben. En toets me niet te veel aan voorbeelden uit het verleden."

Boonen tegen Steegmans

Tom Boonen beseft dat Evenepoel nog veel werk heeft. "Het mag inderdaad jouw rekening niet maken", zegt hij. "Met die ingesteldheid kom je al een eind ver. Zelf was ik niet de meest getalenteerde van mijn lichting. En al zeker niet van jouw kaliber, Remco. Een hele tengere, die pas bij de U23 echt doorgroeide. Ik won wel zeventien koersen bij de junioren, maar kreeg ook 36 keer op mijnen appel van Gert Steegmans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties