Sanne Cant kende moeizame start: "Tot woensdag ziek in de zetel gelegen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hasselt
| 23 reacties
Sanne Cant kende moeizame start: "Tot woensdag ziek in de zetel gelegen"
Foto: © photonews

Sanne Cant legde in Hasselt beslag op de derde plek. De wereldkampioene kende een moeilijke start en kreeg bovendien met de naweeën van haar ziekte te maken.

"Ik miste mijn start een beetje. Het duurde een tijdje voor ik kon opschuiven", vertelde Cant na afloop. "Ellen kreeg meteen een mooi gaatje en die bonus bedroeg al 15 seconden toen ik in tweede positie kwam. Ze was vandaag de sterkste in koers", bekende Cant.

"En dan moest ik nog van fiets wisselen, waardoor het 20 seconden werden. Ik had de indruk dat mijn tube leegliep, dus ik ben dan maar van fiets gewisseld. Ik dacht het door de regen nog eens te doen, maar dan was ik nog eens kostbare tijd kwijtgespeeld. In het slot moest ik wel opletten wat ik deed in de bochten, maar dat was mijn eigen keuze."

Ziekte

Bij Cant ging het naarmate de wedstrijd vorderde beter en beter. Al was ze zeker nog niet top. "Ik was vorig weekend ziek dus ik heb tot en met woensdag in de zetel gelegen", aldus de wereldkampioene. "Misschien wel logisch dat ik dan nog niet top was. Maar tijdens de wedstrijd ging het wel beter en beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties