Eindelijk succes voor Jim Aernouts tegen moordende concurrentie: "Deze dagen zijn opstekers"

Eindelijk succes voor Jim Aernouts tegen moordende concurrentie: "Deze dagen zijn opstekers"

Meestal moet hij toch wel wat veldrijders voor zich dulden, maar in Mol is Jim Aernouts eindelijk echt eens beloond voor de vele inspanning die hij levert. De renner van Telenet-Fidea was dan ook opgetogen over zijn tweede plaats en de triomf van de hele ploeg.

Er was duidelijk sprake van een goed uitgekiemde tactiek bij Telenet. "Ieder om beurt probeerden we het verschil te maken. Samen met Corné van Kessel reed ik een beetje weg. Ik maakte een foutje aan de trap. Daardoor was mijn ketting eraf en viel ik meteen terug tot bij David van der Poel", deed Aernouts het relaas van de koers.

Ik heb de tweede plaats mooi kunnen houden 

Jim Aernouts

Ten opzichte van van der Poel had Aernouts nog wel wat over. "In het zand wou ik kijken wat hij nog kon en ik was meteen alleen. Naar Corné kon ik niet meer, want die was veel te sterk. Ik heb de tweede plaats mooi kunnen houden. Eén, twee en drie: da's bangelijk."

Dat het resultaat nu ook eens volgt, moet ongelooflijk deugd doen. "Ik ben aan één van mijn betere seizoenen bezig. Met die twee toppers en nog zevenentwintig andere goede renners is het niet gemakkelijk om eens podium te rijden. Deze dagen zijn opstekers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties