De harde cijfers tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
De harde cijfers tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niemand is de afgelopen maanden opgewassen tegen ene Mathieu van der Poel. Ook zijn grote concurrent Wout Van Aert moet pijnlijk toekijken hoe de Nederlander de zeges aan elkaar rijgt. En ook de cijfers tussen beide tenoren spreken boekdelen.

Toegegeven, Wout Van Aert heeft heel wat zorgen aan zijn hoofd door de juridische strijd met zijn ex-werkgever Sniper Cycling. Maar de cijfers liegen niet: Mathieu van der Poel is - met alle respect voor de toewijding en mentale veerkracht van de wereldkampioen - dé koning van het veldrijden. Nu beide toppers nog in Spanje vertoeven om de batterijen op te laden, is het tijd om de statistieken boven te halen. 

Van Aert kon dit seizoen nog maar één keer winnen. In Ardooie, waar grote rivaal van der Poel er nota bene niet bij was. Van der Poel zijn teller staat dit seizoen op 12 zeges in 13 wedstrijden. Daar kan je over naar huis schrijven. En het is dus al bijzonder lang geleden dat de Nederlander nog eens naar de rug van de wereldkampioen kon kijken aan de finish. 

De laatste keer dat Van Aert de Europese kampioen van het veld kon kloppen, was op het WK in Valkenburg. Dat zit ongetwijfeld nog vers in het geheugen. Van der Poel kende er een totale offday en moest liefst 2'30" toestaan op Van Aert. Misschien wel dé grootste ontgoocheling uit de carrière van de wereldkampioen. Al zal het WK 'der lekke banden' van een jaar eerder in Bieles ook wel ergens bovenaan staan. 

Geen WK

Maar het WK buiten beschouwing gelaten, moeten we al bijna een jaar terug in de tijd voor een zege van de Kempenaar in een rechtstreeks duel. Op 29 december 2017 was Van Aert ook buiten categorie in Bredene. Hij reed van der Poel toen op anderhalve minuut. 

Sinds de start van het vorige veldritseizoen stonden Van Aert en Van der Poel samen 38 keer aan de start van een cross. Van die 38 keer won Van der Poel liefst 33 keer, 5 keer maakte Van Aert het zegegebaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties