Veldrijden

Wout Van Aert tevreden met terugkeer ex-wereldkampioenen: "Hun terugkeer brengt hoe dan ook extra aandacht met zich mee"

Wout Van Aert tevreden met terugkeer ex-wereldkampioenen: "Hun terugkeer brengt hoe dan ook extra aandacht met zich mee"

Zdenek Stybar en Lars Boom maken weldra hun rentree in het veldrijden en pikken enkele wedstrijden mee om zich zo voor te bereiden op het klassieke voorjaar. Wout Van Aert ziet het graag gebeuren.

"Goed nieuws, vind ik dat", vertelt Van Aert in zijn column op WielerFlits. "Hun terugkeer brengt hoe dan ook extra aandacht met zich mee en dat geeft onze sport sowieso meer aanzien. En het betekent ook dat die eerste liefde niet zomaar verdwijnt. Maar nog belangrijker: ik heb het gevoel dat ze steeds meer geloven dat een aantal veldritten betwisten een goede voorbereiding kan zijn in functie van hun klassieke voorjaar."

Vooral van de Tsjech verwacht de wereldkampioen veldrijden heel wat. "Wat Lars betreft, kan ik het voorlopig nog moeilijk inschatten. Maar in het geval van Zdenek lijkt het me een doordachte keuze", aldus Van Aert. "Toen hij een paar jaar geleden opdook, was het volgens mij alleen omdat hij het graag deed. Ik heb het hem zelf nog niet gevraagd, maar die indruk geeft hij nu niet."

"In het geval van Zdenek lijkt het me een doordachte keuze"

"Dat hij vandaag een filmpje op zijn Instagram-account postte van zijn zandtraining, betekent dat hij gemotiveerd is. Dat ploegleider Wilfried Peeters vertelde dat na Baal – zijn laatste van vier crossen – een evaluatie zou volgen om te zien of hij zijn programma nog zou uitbreiden, is een extra signaal dat hij de deur op een kier houdt. En ik denk dat 'Fitte' daar eerlijk in is."

In principe rijdt Stybar alleen in Zolder, Bredene, Loenhout en Baal. "Ik weet niet of er een WK in zit, maar als Styby voelt dat hij iets kan betekenen… Wie weet. Het kan een win-winsituatie voor alle partijen opleveren. Het zou mooi zijn", besluit Van Aert. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws