Advies voor Wouter Vandenhaute voor nieuwe veldritkalender: "Telkens 2 crossen per weekend, maar in hetzelfde land"

Redactie
| 8 reacties
Advies voor Wouter Vandenhaute voor nieuwe veldritkalender: "Telkens 2 crossen per weekend, maar in hetzelfde land"
Foto: © photonews

Wouter Vandenhaute gaat weldra het veldrijden grondig hervormen. Sporza-journalist Carl Berteele geeft alvast enkele tips en ijvert ervoor om slechts één land per crossweekend aan te doen.

Berteele wil in september enkele losse crossen zien - waar deelname niet verplicht is - om in oktober aan het grote werk te beginnen met een cross op zaterdag én zondag. "Maar wel steeds geografisch gegroepeerd", vertelt hij bij Sporza. "Gedaan dus met naar Tabor te rijden en 's anderdaags terug te moeten naar Hamme. Of van Boom naar Bern de dag erop."

"Waarom niet het 3e weekend van oktober 2 crossen in Tsjechië en daarna 2 crossen in Slovakije of Zwitserland? Ga maar na: er zijn in de Toi-Toi cup genoeg sterke organisaties in Tsjechië, er zijn dit seizoen 11 crossen in Zwitserland en 4 in Slovakije. De meeste weekends zullen nog in België zijn, maar die uitstappen moeten worden open gehouden. Eventueel een combinatie van een cross in Vlaanderen en Nederland niet te na gesproken, natuurlijk."

Stage en wedstrijden in Spanje

In het begin van december zou Berteele ruimte laten voor een stage. "8 weekends en dus 16 topcrossen is er de kans om een stage in te lassen. Dat zijn dan de eerste 14 dagen van december. 16 keer 1 uur diep gaan in 2 maanden, dat kan iedereen aan, hé", klinkt het. "De stage wordt dan afgesloten met een cross 'van de grote' kalender in Spanje."

Kampioenschappen

"Ik zou vasthouden aan het 2e weekend van januari voor de nationale kampioenschappen en het 2e weekend van februari reserveren voor het WK als afsluiter van het seizoen: rond 15 februari is de cross dan afgelopen."

"Ruw geschat kom ik aan in totaal ongeveer 32 veldritten die dan meetellen.  Er zijn dit seizoen 25 veldritten in de 3 grote klassementen.  Dan heb je er nog enkele over als iedereen blijft meedoen. Die kun je kiezen uit enkele Soudal en/of Brico-manches", besluit Berteele. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties