Veldrijden

Kevin Pauwels vindt het 'minder plezant': "Ga ik nog goesting hebben om door te gaan of niet?"

Kevin Pauwels vindt het 'minder plezant': "Ga ik nog goesting hebben om door te gaan of niet?"

Het is de laatste tijd stil rond Kevin Pauwels. Behalve dan afgelopen zaterdag, toen de crosser van Marlux-Bingoal het zegegebaar maakte in Hasselt. Weliswaar zonder de toppers erbij.

Pauwels bevindt zich momenteel op stage in Spanje. "Het probleem is dat de jeugd sterker is geworden" vertelt Pauwels in Het Nieuwsblad. "En ik ben zwakker geworden. Vroeger won ik geregeld, nu bijna nooit meer. Dan is het minder leuk. Als ik zesde eindig, heb ik een goede cross gereden, maar dan ben ik nog altijd maar zesde. Dat is minder plezant."

Pauwels zelf heeft al luidop nagedacht over zijn afscheid. Veel zal mogelijk afhangen van de komende maanden. "Er is nog niks beslist. Het zal van de rest van dit seizoen afhangen. Ga ik nog goesting hebben om door te gaan of niet?"

Zuinig geleefd

Wat de financiën betreft, hoeft Pauwels zich in principe geen zorgen te maken. "Of ik binnen ben? Dat weet ik niet. Maar ik heb altijd zuinig geleefd. Al heb ik me vorig jaar wel een BMW X5 gekocht. Achteraf heb ik toch eens gedacht: Was dat nu toch niet een beetje duur?"

En na de koers dan? "Wat ik wil doen? Zo weinig mogelijk", lacht Pauwels. "Neen, ik hoop op een functie binnen de ploeg."

Reacties 17 reacties

Gerelateerd nieuws