Veldrijden

Liboton niet verrast door afwezigheden in 'zijn' Overijse: "Renners van nu kunnen zich meer permitteren"

Liboton niet verrast door afwezigheden in 'zijn' Overijse: "Renners van nu kunnen zich meer permitteren"

Roland Liboton is nog altijd de recordhouder in Overijse. De Druivencross, dat is zijn cross. Hij neemt ook akte van de afwezigheden bij de toppers. Hij erkent dat het effect zal hebben op de toeschouwersaantallen, maar ziet ook de andere veldrijders graag bezig.

Roland Liboton laat zich bij Sporza uit over de deelnemerslijst."Wij reden vroeger elke cross, maar de renners van nu kunnen zich meer permitteren. Er zijn maar vijf coureurs die je affiche maken. Als je die toppers niet hebt, krijg je maar de helft van het volk.

Moet de Druivencross dan niet zoals vroeger deel uitmaken van de Superprestige. "De Druivencross hoort misschien thuis in het klassement, maar ik heb toch ook respect voor organisator Willy Van Roy. Hij heeft zijn eigen karakter en wil van geen wijken weten. Maar als puntje bij paaltje komt, zal hij wel willen praten."

Ik zie ook graag eens een gevecht tussen mindere toppers - Roland LibotonDeel deze quote:

Puur als veldritliefhebber is het voor Liboton niet al te erg dat van der Poel & co er niet bij zijn. "Ik zie ook graag eens een gevecht tussen mindere toppers. Zo iemand waarvan je zegt: 'Hoe is het mogelijk dat die hier kan winnen?'"

Reacties 17 reacties

Gerelateerd nieuws