Dag en nacht verschil met vorige week voor David van der Poel

Dag en nacht verschil met vorige week voor David van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een heel knap kunststukje was het van David van der Poel, hoe hij na een late achterstand op nummers twee en drie in de cross zich toch nog naar een podiumplaats fietste. De broer van Mathieu was er dan ook blij mee, zeker omdat hij veel beter was dan een week geleden.

David van der Poel was mee met Gianni Vermeersch en Jim Aernouts, maar plots werd de strijd om het podium een stuk moeilijker voor de renner van Corendon-Circus. "In de voorlaatste ronde moest ik noodgedwongen van fiets wisselen omdat mijn wiel los zat. Dat was redelijk kort bij het einde", doet van der Poel het verhaal van zijn finale.

Ik moest een rappe laatste ronde rijden 

David van der Poel

Hij moest dus enorm diep gaan in Essen. "Ik moest een rappe laatste ronde rijden om er nog bij te geraken. Ik begon eraan met drie of vijf seconden achterstand. Ik wist dat Jim ging blijven rijden. Inspanning nummer één was er weer bijkomen en dan wilde ik nog als eerste het veld uit draaien."

Dat lukte niet, maar van der Poel zat wel goed in het wiel van Aernouts. "Ik wist dat ik Jim nog kon remonteren. Dit is een heel verschil met vorige week, toen ik mij tijdens training heel slecht voelde en dat zag je in het weekend. Deze week voelde ik mij terug normaal. Ik ben blij met deze podiumplek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties