Legt Laurens Sweeck binnenkort ook 'de grote drie' het vuur aan de schenen? "Ik hoop dat ik dit kan doortrekken"

Legt Laurens Sweeck binnenkort ook 'de grote drie' het vuur aan de schenen? "Ik hoop dat ik dit kan doortrekken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De onemanshow van Laurens Sweeck in de BricoCross in Essen was behoorlijk indrukwekkend. De grote vraag is nu: lukt hem dit ook als Toon Aerts, van Aert en Mathieu van der Poel erbij zijn? Sweeck kon zijn zege wel in de context plaatsen, maar hoopt toch ook om op dit elan door te gaan.

Sweeck had al snel door dat hij een goede dag kende. "Van in het begin had ik een goed gevoel. In de eerste twee, drie ronden had ik overschot. Als ik eens doortrok, had ik direct een gat. De wind ging dan nog meespelen. Ik kon wel mijn ding blijven doen en dat bleek meer dan genoeg."

DE KAMPIOENSCHAPPEN MET STIP AANGEDUID

Het is een mooie opsteker, want er komt een belangrijke periode aan. "Het is nog twee weken eer de kerstperiode begint. We zijn al goed op dreef. Eén specifiek doel heb ik niet. Bij velen zullen de kampioenschappen wel aangestipt staan. Dat is bij mij niet anders."

Kan deze Laurens Sweeck straks ook 'de grote drie' iets in de weg leggen? "Ze hebben hier niet gereden, het is dus moeilijk om dat in te schatten. Ik zal er wel alles aan doen om top te zijn. Ik hoop dat ik dit nog kan doortrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties