Veldrijden

Mathieu van der Poel: "Ik besef dat ik geluk en wat meer talent dan een ander heb"

Mathieu van der Poel: "Ik besef dat ik geluk en wat meer talent dan een ander heb"

Mathieu van der Poel bereidt zich in de Spaanse zon voor op deel twee van het veldritseizoen én het klassieke voorjaar. De Nederlander is een talent en een alleskunner. "Ik besef zeker dat ik geluk heb", klinkt het.

Zelf staat van der Poel er naar eigen zeggen niet bij stil dat hij zoveel talent heeft meegekregen. "Niet echt. Maar ik besef zeker dat ik geluk heb", vertelt de Nederlander in Het Nieuwsblad. "Ik heb wat meer talent meegekregen dan een ander. Want het is niet zo dat ik er een pak meer voor doe dan andere renners."

"Het is te zeggen: ik heb het geluk dat ik er misschien meer voor kán doen dan andere renners. Want je kan maar trainen wat je lichaam je toelaat. Dat is wat Christoph (Roodhooft, red.) altijd zegt: Wie veel talent heeft, kan veel volume trainen en daar toch altijd van herstellen. Dat klopt wel."

Profvoetballer

Ook in andere sporten heeft van der Poel talent. Voetbal, bijvoorbeeld. Had hij prof kunnen worden? "Ja, misschien wel. Ik heb stage mogen lopen bij Willem II. Maar om nu te zeggen dat ik meteen prof was geworden? Ik ben te vroeg gestopt om dat in te schatten."

"Anderzijds: met mijn mentaliteit, mocht ik alles op alles hebben gezet, dan zat die kans er wel in. Technisch was ik niet de beste, maar ik kon lopen en had een goed inzicht. Op karakter had ik het misschien wel kunnen halen", besluit hij. 

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws