Wietse Bosmans denkt niet aan opgeven: "Ik ben nog superambitieus"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Wietse Bosmans denkt niet aan opgeven: "Ik ben nog superambitieus"
Foto: © photonews

Wietse Bosmans heeft te horen gekregen dat hij geen contractverlenging krijgt bij Steylaerts-777. En dus moet de 26-jarige crosser uit Kalmthout op zoek naar een nieuwe ploeg. Of een eenmansploeg?

Aan opgeven denkt Bosmans zeker nog niet. "Ik sta open om aan de slag te gaan bij een ander team. Ik wil zelfs doorgaan als eenmansteam, met privésponsors", zegt hij in gesprek met Sporza. "Ik wist al enkele maanden dat ik misschien niet kon blijven door de aangepaste structuur bij Steylaerts. Daardoor nam de druk toe en ben ik na het zomerseizoen te hard gaan trainen om mij te bewijzen."

"In plaats van rust te nemen, probeerde ik elke cross aan te grijpen om mij te tonen. Maar ik geraakte overtraind en had eigenlijk tijd en rust nodig. En die tijd kreeg ik niet", baalt Bosmans, die tegenwoordig wel weer op het goede pad is. "Ik heb sinds enkele weken een professionele entourage van trainers en dokters waar ik een erg goed gevoel bij heb. Ze volgen mij van heel dichtbij. Jammer dat ik dat nu niet kan voortzetten."

Op de weg dan maar?

Bosmans heeft nog steeds genoeg vertrouwen. "Ik werd in de zomer nog Belgisch kampioen mountainbike marathon, heb het voorbije jaar 5 keer de top 10 gehaald in de grote crossen en werd 9e op het BK in Koksijde. Ik won 2 keer in het buitenland en heb voor het 2e jaar op een rij in Zonnebeke gewonnen, een tv-cross."

"Ik zou ook graag eens willen kijken hoe ver ik kan geraken op de weg. Ik heb al ervaring in de Europe Tour en was een gewaardeerde pion binnen de ploeg. Kortom, ik ben nog superambitieus. Ik heb het volste vertrouwen dat ik snel weer kan presteren en dat ik zal aanknopen met mijn niveau van weleer", besluit Bosmans, die begin dit jaar nog de Kasteelcross in Zonnebeke won. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties