Michael Vanthourenhout klaar voor komende weken: "Het was de bedoeling om een uur lang zo diep mogelijk te gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Michael Vanthourenhout klaar voor komende weken: "Het was de bedoeling om een uur lang zo diep mogelijk te gaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag moest hij door ziekte nog passen voor de Brico Cross in Essen, maar zondag was Michael Vanthourenhout er opnieuw bij in Overijse. De West-Vlaming stelde niet teleur met een 2e plek.

Vanthourenhout vertoefde de afgelopen 10 dagen in Spanje om zich voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen. "Het was een heel andere techniek dan de voorbije weken", vertelde Vanthourenhout in een eerste reactie. "Het was toch even diep tasten om dat gevoel terug te vinden. Na een paar rondes lukte het wel beter, maar in deze wedstrijd heb ik iets te veel foutjes gemaakt."

"Al ben ik na mijn stage wel tevreden met deze tweede plek", aldus Vanthourenhout, die ook wel wat last kende met een hindernis op het parcours en bijna ten val kwam. "Als je te veel risico's nam, was het moeilijk om dat spoor te volgen en dan was het gevaarlijk. Het is zo al lastig genoeg. Dat is een stuk waar je normaal kan recupereren."

Een uur lang zo diep mogelijk gaan

Vanthourenhout oogt klaar voor de komende weken en maanden. "Het was op voorhand de bedoeling om een uur lang zo diep mogelijk te gaan. Mijn laatste ronde was even snel als mijn eerste, dus ik ben tevreden. Het wordt belangrijk om nu niet meer ziek te worden met het oog op die kerstperiode", besluit de crosser van Marlux-Bingoal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties