Modderkoning Toon Aerts triomfeert na eerste deelname bij profs in Overijse: "Ik krijg er stilaan spijt van"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Modderkoning Toon Aerts triomfeert na eerste deelname bij profs in Overijse: "Ik krijg er stilaan spijt van"
Foto: © photonews

Toon Aerts reed in Overijse zijn eerste cross na zijn stage in Spanje. Het werd een succesvolle terugkeer naar het veld, want er stond in de Druivencross geen maat op een sterke Aerts.

Na zijn stage had Aerts al snel het goede gevoel te pakken. "Ik ben tevreden hoe het vandaag gegaan is", vertelde Aerts in een reactie voor de camera. "Ik was niet goed genoeg om Mathieu te kloppen. Maar hij was er niet. Zonder Mathieu waren de eerste twee rondes iets rustiger. Zo konden er meer renners uit de achtergrond terugkeren."

Aerts stond nog maar de eerste keer bij de profs aan de start in Overijse. "Ik krijg er stilaan spijt van", kon er een glimlach vanaf. "Als jonge prof moet je bekijken waar je wel en niet start. Ik heb vaak voor gekozen de klassementscrossen en dat heeft toch wel geloond. Af en toe kan ik dan eens een extra cross erbij nemen. Zoals hier in Overijse."

Modder

"Meteen nadat Jim Aernouts in de aanval was gegaan, kon ik doortrekken. Op een technische passage heb ik dan het verschil gemaakt. Die modder? Dat is een gevoel dat we al lang niet meer hebben gehad. Het is een andere soort techniek en dat ligt me toch iets beter. Dit parcours lijkt heel erg hard op Namen. En dat is voor mij een belangrijk doel door de Wereldbeker. Daar hoop ik zo dicht mogelijk bij de zege te komen."

Eén ding is zeker: Aerts is klaar voor wat komen moet. "Ik ga nu een weekje rustig trainen en dan ben ik normaal in orde voor de klassementscrossen van volgend weekend", besluit Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties