Ultieme comeback na tal van valpartijen: "Gaf nog één keer alles"

Ultieme comeback na tal van valpartijen: "Gaf nog één keer alles"
Foto: © photonews

En of de Druivencross bij de dames de moeite waard was. Een schitterende tweestrijd kregen we te zien, met een winnares die tal van valpartijen moest overkomen. Zelfs in de finale nog. Lucinda Brand bleek echter de sterkste en genoot dan ook van haar felbevochten overwinning.

"Het was een hele zware koers", getuigde de renster van Sunweb achteraf. "Ik was in een constant gevecht met Nikki Brammeier, die heel goed was op de technische stroken, maar ik was sterker op de klimmetjes en kon zo terugkeren. Zo ging het elke ronde verder, wat het super lastig maakte."

Het lastigste moest dan nog komen. "In de laatste ronde viel ik opnieuw. Ik dacht dat ik de koers verloren had, maar gaf nog één keer alles en kwam terug tot aan Nikki's wiel. Toen het omhoog liep, kon ik weer afstand nemen en zo kon ik de koers nog winnen."

Ik kijk al vooruit naar volgend weekend 

Lucina Brand

Eind goed, al goed dus. Toch voor Lucinda Brand. De Nederlandse hoopt op nog meer successen de komende weken. "Ik ben super blij met deze overwinning en met de kracht die ik op dit moment bezit. Ik kijk al vooruit naar volgend weekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties