Van Aert: "Ik heb met pijn in het hart naar de Druivencross gekeken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Van Aert: "Ik heb met pijn in het hart naar de Druivencross gekeken"
Foto: © photonews

Het veldrijden leed de afgelopen weken onder de stages bij de toppers. Zo werden heel wat crossen onthoofd. Ook Van Aert vindt het tijd voor verandering.

"Toen ik ’s avonds nog snel enkele fragmenten van de Druivencross bekeek, was dat met pijn in het hart.  Ik heb me de voorbije twee weken wel meermaals de bedenking gemaakt dat ik tijdens die lange stageperiode een aantal crossen heb laten liggen waarin ik in principe goed voor de dag moet komen. Ik won eerder drie keer op rij in Essen, in Mol was ik twee keer de beste en ook Overijse is een zalige omloop", aldus Van Aert bij Wielerflits.

Klassmenten krijgen voorrang

"Dan vraag ik me echt af of ik dat in de toekomst niet anders moet aanpakken. Of ik mijn kalender anders moet opmaken. Voor het seizoen heb ik eerst alle wereldbekerwedstrijden vastgeprikt en daarna de puzzel gemaakt: wanneer kan ik er voor een langere periode uit om op stage aan mijn basis te werken. Want ook dat is een absolute noodzaak. Zeker als je daarna nog een voorjaar op de weg rijdt."

"Kijk naar de kalender. Voor mijn onderbreking was er de wereldbekermanche in Koksijde. Geen optie om er daar niet bij te zijn. Dit weekend is er Antwerpen en Zonhoven. Die laat je ook niet graag vallen. Bovendien kom je dan al te dicht in de buurt van de kerstperiode. Misschien is wat Laurens Sweeck doet een oplossing: even over en weer voor één wedstrijd. Maar dan zie je je stage onderbroken."

Ik geloof in de zogenaamde superleague

-Wout Van Aert

De oplossing kan de combinatie van alle klassementen in één groot klassement zijn. "Ik geloof in de zogenaamde superleague. Daarin moet de UCI het voortouw nemen en de kans aangrijpen om de kalender te hervormen en internationaler te maken. Uiteraard zal België in de meerderheid blijven wat het aantal WB-manches betreft, maar maak er een gezond evenwicht van. Belgische klassiekers die uit de boot vallen, zullen heus ook wel blijven standhouden buiten de Wereldbeker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties