Van Aert beseft dat het herhalen van het scenario van vorig jaar geen evidentie is

Van Aert beseft dat het herhalen van het scenario van vorig jaar geen evidentie is
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Morgen tekent Wout van Aert present voor de Scheldecross in Antwerpen. Zijn eerste veldrit sinds 25 november. De stage is alleszins goed verlopen. Dat stemt hem positief. Al betekent dat natuurlijk niet dat de overwinningen hem op een dienblaadje zullen worden aangeboden.

Gelukkig is de stage op zich wel verlopen zoals gepland. "Het gevoel op de fiets was goed en bergop ging het steeds beter", zegt een tevreden Wout van Aert aan Het Nieuwsblad. "Bovendien heb ik veel rust kunnen pakken, ook op mentaal vlak. Met de extrasportieve beslommeringen van de voorbije maanden was dat wel nodig."

Ik hoop gewoon dat ik nu meer kan laten zien 

Wout van Aert

Vorig jaar keerde van Aert sterk terug uit stage. Als dat ditmaal opnieuw het geval is, kan het voor hem misschien een nieuw begin zijn. "Het heeft weinig zin om te zeggen dat het seizoen nu pas voor mij begint, dat is larie. Ik hoop gewoon dat ik nu meer kan laten zien."

De wereldkampioen geeft toe dat het voor zijn doen tot dusver onvoldoende was. Al kan hij dat ook wel een plaats geven. "Er zijn een aantal dingen gepasseerd waardoor ik niet mijn verhoopte niveau kon halen. Toch stond ik al veel op het podium, dat wordt nogal snel vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties