Aerts blijft positief ondanks de hete adem van van der Poel in zijn nek: "Fier dat ik op dit parcours deze koers kon rijden"

Aerts blijft positief ondanks de hete adem van van der Poel in zijn nek: "Fier dat ik op dit parcours deze koers kon rijden"
Foto: © photonews

Aangezien hij veel van zijn voorsprong moest inleveren, kan Toon Aerts de verliezer van de dag genoemd worden. Al is dat wel iets te oneerbiedig, want de renner van Telenet-Fidea is diep gegaan in Antwerpen. Hij was zelf dan ook wel tevreden over zijn prestatie.

"Dit voelt een beetje aan als de verliezer zijn, maar ik heb een goede koers gereden. Ik heb de tussensprint gewonnen en heb veel kopwerk gedaan om de kloof met Mathieu klein te houden", wijst Aerts op zijn vele inspanningen. "Dat is niet simpel. Ik stond er alleen voor in de achtervolging. Ik ben fier dat ik op dit parcours deze koers kon rijden."

TIJDSVERLIES INGECALCULEERD

Aerts is niet helemaal verrast door de plotse halvering van zijn voorsprong in de DVV. "Veel mensen zeiden me dat ik kansen had om twee klassementen te winnen, maar je ziet hoe snel zo'n droom weg kan zijn. Ik had ingecalculeerd dat als Mathieu twee minuten kan wegrijden in Hamme, dat hij dan ook een minuut kan wegrijden op dit parcours."

Na het wikken en wegen van de kansen: wat is de conclusie van de derde in de daguitslag voor dat klassement? "Als er zware wedstrijden komen, is het misschien nog mogelijk. Als er snelle parcoursen komen, zal het alleen nog maar moeilijker worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties