Mathieu van der Poel in de vorm van zijn leven: "Ik voelde me daar al top"

Mathieu van der Poel in de vorm van zijn leven: "Ik voelde me daar al top"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Waar sommigen hadden gehoopt dat vooral zijn concurrenten sterk zouden terugkeren uit stage, lijkt het dat vooral Mathieu van der Poel de vruchten plukt. Op stage trapte de Nederlander vlot rond en dat was in de veldrit in Antwerpen zeker niet anders.

Dat de verschillen zo hoog opliepen, was onverwacht. "Het was afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen. In het begin was het een gesloten wedstrijd. De zandstroken waren best lastig en daar kon je echt wel het verschil maken", wist van der Poel.

De verandering van parcours biedt zeker een meerwaarde 

Mathieu van der Poel

Het leek erop alsof hij het ritme meteen weer oppikte, maar dat wilde hij toch even nuanceren. "Ik voelde wel dat de benen goed waren, maar ik moest er toch even inkomen. Zeker technisch was het even terug wennen. Het is heel vaak close in Antwerpen, maar de verandering van parcours biedt zeker een meerwaarde. Hier is zoveel mooi zand."

In deze vorm moet van der Poel ook nog de eindwinst in de DVV kunnen pakken. "Op stage ging het al ongelooflijk goed. Ik voelde me daar al top. Ik hoop dit heel de kerstperiode vast te houden en vooral niet ziek te worden. Op zware parcoursen komt Toon Aerts beter uit de verf, maar het ligt terug helemaal open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties