Na winst in Scheldeprijs nét geen nieuwe triomf in de Kuil: "Helemaal kapot in de laatste ronde"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zonhoven
| 0 reacties
Na winst in Scheldeprijs nét geen nieuwe triomf in de Kuil: "Helemaal kapot in de laatste ronde"
Foto: © photonews

De Superprestige leverde bij de vrouwen een leuke tweestrijd op tussen Denise Betsema en Sanne Cant, al trok de wereldkampioene wel aan het langste eind. Betsema weet waar het fout liep.

In de slotronde profiteerde Cant handig van technische foutjes van Betsema. "Ik zat gewoon helemaal kapot in de laatste ronde", bekende de renster van Marlux-Bingoal. "Elk foutje wordt dan afgestraft. Ik kwam helemaal tot stilstand en Sanne kon doortrekken. De sterkste heeft gewonnen vandaag", klonk het eerlijk.

Geen 2 op 2 dus voor Betsema, gisteren nog de sterkste in de Scheldecross. "Mijn weekend was natuurlijk al goed na gisteren", lachte ze. "Maar het was hier erg lastig omdat het zand vast lag. En er waren bovendien ook nog eens weinig herstelstukken omdat het gras er erg nat bij lag door de sneeuw."

Van zomercross naar sneeuw en nat

Betsema schoolde zich recent om van mountainbikester tot veldrijdster. "Het was toch al mijn 3e keer hier, maar het was door de weersomstandigheden niet te vergelijken met vorig jaar. Toen was het een zomercross. Nu was het het tegenovergestelde."

Mogen we tenslotte stilaan van een nieuwe zandkoningin spreken? "Het zand vind ik wel leuk, maar de rest van het seizoen zal uitwijzen wat het wordt. Al rijd ik natuurlijk wel mooie uitslagen in het zand", blijft Betsema bescheiden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties