Nummer 5 voor de wereldkampioene: "Ik was bang om mezelf tegen te komen na gisteren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zonhoven
| 0 reacties
Nummer 5 voor de wereldkampioene: "Ik was bang om mezelf tegen te komen na gisteren"
Foto: © photonews

Deugddoende zege voor Sanne Cant in de Superprestige van Zonhoven, want het is nog maar haar 5e triomf van het seizoen. Zeker na haar 6e plek in Antwerpen en haar stage waren er nog twijfels, al nam de Lilse die zelf weg.

De zege in Zonhoven is een opsteker voor de wereldkampioene. "Het is altijd plezant om te winnen, dus dit doet veel deugd", vertelde ze na afloop. "Ik kende gisteren een heel slechte start en ik kreeg die moeilijk rechtgezet. Ik vond ook niet meteen mijn ritme, maar vandaag was ik meteen goed weg. Tot ik aan de aankomst even uit mijn klikpedaal schoot."

Cant zette echter snel orde op zaken. "In de tweede ronde kende ik een sterke klimpassage, waardoor ik toch 5 of 6 rensters passeerde", vervolgde de renster van IKO-Beobank. "Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de technische foutjes er ook zouden komen. En ik was bang om mezelf tegen te komen omdat het gisteren ook niet super was."

"Dit was samen met Tabor één van de beste dagen van mijn seizoen"

"Ik wilde tot de laatste ronde afwachten. Maar als je dan enkele meters hebt, geef je dat niet af. Het plan in mijn hoofd klopte, maar je weet nooit of het effectief ook zal lukken. Dit was samen met Tabor één van de beste dagen van mijn seizoen", aldus Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties