Ook in de Kuil van Zonhoven zet straffe Mathieu van der Poel zijn dominantie in de verf

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zonhoven
| 0 reacties
Ook in de Kuil van Zonhoven zet straffe Mathieu van der Poel zijn dominantie in de verf
Foto: © photonews

De Superprestige in Zonhoven heeft geen verrassing opgeleverd. Mathieu van der Poel ging er al in de eerste ronde vandoor en pakte een eenvoudige overwinning. Wout Van Aert en Toon Aerts vervolledigden het podium.

Nee, ook de eerste Belgische sneeuw zorgde niet voor een plotse wissel van de macht in de mannencross. David van der Poel startte snedig en zette zo jongere broer Mathieu van der Poel af in een luxepositie. Eigenlijk was alles dan al verteld. Wat volgde, was een nieuwe onemanshow van de Nederlander. Opnieuw. De zoveelste al dit seizoen. 

Gelukkig kregen de talrijk aanwezige toeschouwers in het Limburgse Zonhoven wel een spannende strijd voor de tweede plek te zien. Met als hoofdrolspelers Wout Van Aert en Toon Aerts. De twee gaven elkaar geen krimp, maar de wereldkampioen maakte handig gebruik van een kettingprobleem bij de Telenet Fidea-renner. 

Geen robot

Maar van der Poel is, in tegenstelling tot wat Roland Liboton beweert, wel degelijk geen robot uit Mars. De Europese kampioen maakte een schoonheidsfoutje en kwam ten val voor het ingaan van de laatste ronde. Gelukkig zonder veel erg. 

Van der Poel mocht na een uurtje crossen in de kou dan toch het zegegebaar maken en tekende zo voor een knappe vijf op vijf in de Superprestige. Van Aert werd tweede, Aerts derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties