Toon Aerts legt uit waar het fout liep in strijd voor tweede plek: "Gewaagd aan Wout vandaag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zonhoven
| 0 reacties
Toon Aerts legt uit waar het fout liep in strijd voor tweede plek: "Gewaagd aan Wout vandaag"
Foto: © photonews

Toon Aerts toonde ook in Zonhoven dat hij dit seizoen stappen heeft gezet. De boomlange crosser van Telenet Fidea deed lang mee voor de tweede plek, maar werd uiteindelijk genekt door kettingproblemen.

In de slotronde liep het mis voor Aerts. De ketting van de crosser uit Rijkevorsel zat vast en Aerts kreeg die ketting er moeilijk op. Zo kreeg Van Aert een vrijgeleide naar de tweede plek. "De ketting werd door al het water en zand één cementboel", vertelde Aerts na de wedstrijd.

"De ketting kwam vast te zitten en ik kreeg ze er niet meteen op. Daar verloor ik heel veel tijd mee", aldus Aerts. "Ik denk dat ik gewaagd was aan Wout en ik mag fier zijn dat ik opnieuw kon meedoen voor het podium."

Verbeterd op stage

Aerts heeft zijn stage duidelijk goed verteerd. Vorige zondag won hij de Druivencross in Overijse, dit weekend verzamelde hij twee podiumplaatsen in Antwerpen en Zonhoven. "Ik ging op stage om mijn niveau aan te houden, maar nu ben ik zelfs nog iets verbeterd op stage."

"Leuk om zo de kerstperiode te kunnen starten. Op stage had ik snel door dat ik geen problemen had om 3, 4 of zelfs 5 uur te gaan trainen. En dan ben ik maar snel overgeschakeld op die intervaltrainingen", besluit Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties