Tweede plek hoogst haalbare voor Wout Van Aert: "Je ziet wat je ziet... Mathieu is ongenaakbaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zonhoven
| 0 reacties
Tweede plek hoogst haalbare voor Wout Van Aert: "Je ziet wat je ziet... Mathieu is ongenaakbaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert moest zich al snel neerleggen bij een nieuwe podiumplek na een blitzstart van Mathieu van der Poel. Uiteindelijk draaide het duel voor de tweede plek in het voordeel van de wereldkampioen uit na kettingproblemen bij Toon Aerts.

Van Aert sluit zo het weekend na de stage af met twee tweede plaatsen. "Ik ben nooit in de wedstrijd geweest voor meer, dus deze tweede plek was het hoogst haalbare", bekende de wereldkampioen. "Ik miste mijn start en ik had even nodig om er in te komen. Misschien was ik ook niet agressief genoeg."

"Daarna zat ik met Toon te strijden voor de tweede plaats. Altijd een lastige klant om van af te geraken. Uiteindelijk ben ik er pas van weggereden toen hij kettingproblemen had. Anders was het misschien wel spannender geweest. Maar ik had toch het gevoel dat ik op enkele stroken beter was. Al is Toon wel een stevige klant geworden", aldus Van Aert. 

'Niks duurt eeuwig'

Tegen Mathieu van der Poel was opnieuw niets te doen. "Mathieu was duidelijk sterker vandaag. Ik zou liever ook meer weerwerk bieden, maar vandaag zat ik niet in die positie. Maar je ziet wat je ziet: hij is ongenaakbaar. Niks duurt echter eeuwig, dus we mogen de strijd niet opgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties