Mathieu van der Poel geïrriteerd door Wout van Aert

Mathieu van der Poel geïrriteerd door Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De grote tenoren uit het veldrijden gedragen zich steeds sportief tegenover mekaar, maar zijn het zeker niet over alles eens. Bijvoorbeeld is dat niet het geval over de nieuwe aanpak van Wout van Aert na de cross. Van Aert gaat dan meteen losrijden op de rollen, waardoor de anderen moeten wachten.

De top drie van elke cross wordt natuurlijk verwacht op de podiumceremonie. Doordat van Aert sinds enkele weken na afloop van de veldritten meteen gaat losrijden op de rollen, laat het podiumgebeuren tegenwoordig even op zich wachten.

Het is alleszins niet naar de zin van Mathieu van der Poel. "Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Andere renners hebben het ook al aangegeven", zegt de Nederlander aan Het Nieuwsblad. "Heel mooi dat hij op de rollen wil rijden, maar wij gaan niet telkens tien minuten wachten omdat hij dat doet."

ORGANISATOREN OP ZOEK NAAR OPLOSSING

Ook sommige organisatoren zijn niet echt gediend met de nieuwe aanpak van de wereldkampioen. Ze willen samen met Wout van Aert naar een oplossing zoeken die aanvaardbaar is voor alle partijen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties