"Als Wout binnen de limiet blijft, moet Mathieu niet zagen"

Redactie
| 2 reacties
"Als Wout binnen de limiet blijft, moet Mathieu niet zagen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en enkele andere veldrijders zijn geïrriteerd door Wout Van Aert. De wereldkampioen veldrijden maakt er de laatste weken namelijk een gewoonte van om meteen na de cross nog wat los te rijden in plaats van meteen naar het podium te komen.

En dat is niet naar de zin van enkele collega-veldrijders. Al ziet zijn ex-ploegleider en mentor Niels Albert geen probleem. "De discussie over dat losrijden van Van Aert na de cross hoort er geen te zijn. Het is toch simpel: pas het reglement toe", stelt hij in HLN.

"Als de winnaar tijd heeft om zich op het podium te melden tot tien minuten na aankomst van de laatste renner, dan is het toch duidelijk wat kan en wat niet kan. Als Wout te lang tijd neemt, is hij in de fout. Als hij binnen de limiet blijft, moet Mathieu niet zagen. Dit hoeft geen ruzie te worden over wie gelijk heeft."

Reglement is reglement

De regels zijn duidelijk volgens Albert. "Reglement is reglement. Froome moet zich in de Tour toch ook aanpassen? Je moet die tijdslimiet toepassen zoals je alle andere regels toepast. Epo is verboden, dus neem je geen epo. Is er geen tijd om los te rijden, dan rijd je niet los. Simpel", besluit de ex-wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties