Ambitieuze Toon Aerts: "Als er in de eindejaarsperiode één parcours is waar ik Mathieu kan kloppen..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ambitieuze Toon Aerts: "Als er in de eindejaarsperiode één parcours is waar ik Mathieu kan kloppen..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de Citadel van Namen wordt zondag de 6e manche van de Wereldbeker gereden. Leider Toon Aerts hoopt op een stunt.

"In Namen rij ik voor de overwinning", klinkt het bij de organisatie ambitieus. "Ik besef dat het heel moeilijk wordt, maar als er in de eindejaarsperiode één parcours is waar ik kans maak om Mathieu te kloppen, dan is het wel in Namen. Het zou flauw zijn om nu te zeggen dat er weinig aan Mathieu te doen is." 

Aerts heeft vertrouwen. Niet onlogisch, want dit jaar won hij op de Koppenberg en vorig jaar bleef hij van der Poel voor in Namen. "Qua hoogtemeters zijn beide wedstrijden wel te vergelijken en bergop moet ik ten opzichte van Mathieu wel het verschil kunnen maken. De lange klim net na de start kan daarbij belangrijk worden."

Net als op de Koppenberg

"Hoe ik het daar ga aanpakken? Net zoals op de Koppenberg hoop ik daar snel naar boven te rijden en de anderen meteen onder druk te zetten. Ze moeten het gevoel krijgen dat ze direct met een dichtgeknepen keel rondrijden. In de afdalingen en op de schuine kant wordt het zondag schuiven, dat is dan weer in het voordeel van Mathieu." 

Voor Aerts wordt Namen een erg belangrijke cross als leider in de Wereldbeker. "Die Wereldbeker is voor mij het belangrijkste doel van de winter geworden. Het zou heel mooi zijn om die binnen te halen. Op papier lijkt dat misschien iets makkelijker dan de eindzege in de DVV Trofee, maar ik moet nog wel afrekenen met Wout Van Aert. Dat wordt geen sinecure." 

Aerts heeft 22 punten meer dan wereldkampioen Wout Van Aert en 110 punten meer dan Van der Poel, die er niet bij was in de Amerikaanse Wereldbekers. "Ik kan nu al vrede nemen met hoe mijn seizoen verlopen is. Het zou straf zijn dat ik in de zes crossen in de kerstperiode ook iedere keer op het podium sta", besluit Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties