Langverhoopte terugkeer Stybar een feit: "Voor vijftiende plaats geen paar dagen verliezen"

Langverhoopte terugkeer Stybar een feit: "Voor vijftiende plaats geen paar dagen verliezen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was vandaag uitkijken naar de terugkeer naar het veld van Zdenek Stybar. De drievoudige wereldkampioen eindigde net buiten de top twintig. Een slechte startpositie maakte het voor hem sowieso moeilijk om een rol te spelen en de foutenlast moet volgens hemzelf ook nog naar beneden.

Stybar moest starten vanop de negende rij. "Dat is mij bijna nooit overkomen. Behalve toen ik twee keer te laat kwam aan de start, eens in Bredene en één keer in Lille. Voorts ben ik altijd vanop de eerste of tweede rij gestart. Het is achteraan op dezelfde manier koersen dan vroeger, denk ik. Vooraan zal dat een beetje anders zijn, maar dat heb ik spijtig genoeg niet kunnen zien."

Het was mogelijk om top twaalf te rijden 

Zdenek Stybar

De Tsjech had toch gehoopt om er iets meer uit te halen. "Ik dacht een betere start te kunnen nemen, maar dat is niet gelukt. In de eerste twee ronden moest ik vaak lopen. In de laatste twee ronden had ik het lastig, want ik heb redelijk veel fouten gemaakt. Het was mogelijk om top twaalf te rijden, maar ik was nogal geneigd om fouten te maken."

Dat is dan ook het gebied waarop hij progressie wil maken. Van het WK ligt hij niet wakker. "In de volgende drie koersen wil ik een betere start nemen en minder fouten maken. Normaal moet ik elke koers een beetje beter worden. Het WK wordt moeilijk, want dat is heel dicht bij het wegseizoen. Ik zou dan ook intensief moeten trainen, want voor een vijftiende plaats wil ik geen paar dagen verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties