Zdenek Stybar wil zich vooral amuseren: "Mijn crosstechniek is helemaal weg"

Redactie
| 0 reacties
Zdenek Stybar wil zich vooral amuseren: "Mijn crosstechniek is helemaal weg"
Foto: © photonews

Zdenek Stybar komt de komende week liefst 4 keer in actie in het veldrijden. Iets om naar uit te kijken dus. Vandaag krijgen we deel 1 van de cross-comeback van 'Styby'. Place to be? Heusden-Zolder.

Na het kerstfeest in Tsjechië reed Stybar meer dan 700 kilometer van Tsjechië naar Heusden-Zolder voor de Wereldbeker van vandaag. Niet ideaal, die voorbereiding. "Klopt, maar fysiek ben ik in ­orde", vertelt hij. "Na de ploegstage begin ­deze maand in Calpe stond ik al heel dicht bij mijn ideaal gewicht voor de klassiekers. Ik heb maandag nog drie uur getraind zonder handschoenen bij een temperatuur van amper twee graden."

"Vorig jaar kwam het gewoon niet goed uit" - Zdenek Stybar

Vorig jaar kwam Stybar niet in actie. Dit jaar rijdt hij 4 crossen. "Vorig jaar kwam het gewoon niet goed uit. Twee jaar geleden reed ik twee crossen. Voor ik was aangepast, was het alweer voorbij", vervolgt hij in HNB. "Ik heb er toen niet van kunnen genieten. Vier crossen op zeven dagen is beter. Het ritme van één dag cross gevolgd door een rustdag zal ervoor zorgen dat ik snel weer mee ben. Ik hoop mij te amuseren."

Filmpjes

Op zijn Instagram postte de Tsjech al enkele filmpjes waarbij hij stevig tekeer ging in het zand. "Dat was omdat het toen gewoon te slecht weer was om in België met de koersfiets te trainen. Ik had ook net een nieuwe crossfiets gekregen en ik wou die eens testen. Het viel niet mee."

"Mijn crosstechniek is helemaal weg. Toen ik een lusje maakte in het bos, nam ik geen enkele bocht zoals het hoort. Ik was beschaamd over hoe traag ik toen fietste", aldus de renner van Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties