Sanne Cant onder de indruk van winnares in Azencross

Sanne Cant onder de indruk van winnares in Azencross
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant moest het vandaag stellen met de tweede plaats. De wereldkampioene had zich niet veel te verwijten, want ze had er alles aan gedaan om beter te doen. Alleen stuitte ze op een snelle en ook erg sterke Lucinda Brand. Cant strooide achteraf met complimentjes naar de winnares.

Nochtans leek Cant perfect gepositioneerd in de sprint. "Dat dacht ik ook, tot er iemand in gang trok en daar zat echt nog iets op. Als je de Omloop Het Nieuwsblad kunt winnen, kun je echt wel met de fiets rijden. Dat is duidelijk gebleken", concludeerde onze landgenote.

De voorlaatste ronde was een hele snelle 

Sanne Cant

In het tweede deel van de wedstrijd was het er ook hard aan toe gegaan. "De voorlaatste ronde was een hele snelle. Die ging verschrikkelijk rap. In de laatste ronde viel het wel terug wat stil. Ik moest ook wel recupereren. Ik had gehoopt om in de sprint nog te winnen", zei ze nog over het duel met Brand. "Ik kon er wel naast komen, maar geraakte er niet over."

Geen winst dus, maar wel de leiderspositie in de DVV versterkt, mede door bonificatieseconden. "Als je ze kunt meepakken, kan je ze beter niet laten liggen. Als je ze nodig hebt, heb ik ze toch maar gehaald. Ik had graag gewonnen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties