Van Loy eindigt achteraan: "Petje af voor de vrouwen die elke week voor plek 30 strijden"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Van Loy eindigt achteraan: "Petje af voor de vrouwen die elke week voor plek 30 strijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Ellen Van Loy was de cross in Bredene de eerste test voor haar knie na 2,5 weken afwezigheid. Ze ondervond weinig last, maar ze heeft het juiste ritme nog niet opnieuw te pakken.

Ellen Van Loy reed in Heusden-Zolder haar eerste cross sinds haar valpartij in Overijse 2,5 weken geleden en eindigde op een 29e plek. Ze was blij dat ze terug kon crossen, en dat zonder al te veel pijn. "Ik heb geen pijn meer, al blijft het op-en af de fiets springen nog wel een lastig punt”, zei Van Loy op de website van Telenet Fidea Lions. “

Dat voelde ik wel in de knie. De droogte speelt momenteel wel in mijn voordeel. Ik hoop dat de weergoden me de komende wedstrijden nog gunstig gezind blijven, want lange looppassages en veel trappen zijn wel te vermijden. Maar we blijven de komende weken verder werken en knokken om terug sterker en sneller te worden."

En ook de goede vorm van voor haar blessure heeft ze nog niet helemaal te pakken. "Het was vandaag terug effe wennen! Ten eerste moest ik vanop de tweede rij starten. Dat is al even geleden en speelt niet in mijn voordeel. Ik miste de start en werd ook wat opgehouden.”

“Maar het bolde vandaag niet echt goed. Ik had zelf nog wel het gevoel van redelijk snel te rijden, maar de concurrentie ging nog zoveel harder! Iedereen die denkt dat twee weken stilzitten goed is voor de conditie, die daag ik graag eens uit om hetzelfde te doen."

En nu ze nog op zoek is naar haar beste vorm weet Van Loy ook hoe het voelt om ver achter het strijdgewoel om de prijzen te rijden. "Ik heb heel respect voor de vrouwen die elke week strijden voor bijvoorbeeld de 30ste plek. Nu zat ik er eens tussen en dan voel je wel dat dat lastig is. Petje af!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties