Merlier moet na vreselijke smak al zeker één veldrit schrappen: "Voelde mijn benen niet"

Merlier moet na vreselijke smak al zeker één veldrit schrappen: "Voelde mijn benen niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het mocht na de cross in Diegem dan vooral gaan over de botsing tussen een official en Mathieu van der Poel, wat Tim Merlier meemaakte was eigenlijk veel erger. Hij kende problemen aan de balken en kwam met zijn lijf hard op de tweede balk terecht. Het is nu de schade opmeten bij onze landgenoot.

Iedereen die zat te kijken, voelde ongetwijfeld mee met Merlier. Het waren van die beelden die je echt niet wil zien. En die jammer genoeg ook niet zonder gevolgen blijven. Merlier had achteraf vooral last aan zijn linkerbeen en ziet de GP Sven Nys in Baal alvast aan zijn neus voorbijgaan.

LICHTE BLESSURE VOLGENS TEAMDOKTER

De precieze aard van zijn blessure moet wel nog vastgesteld worden. "Het gaat om een lichte blessure, een bloeding, kneuzing of in het slechtste geval een klein spiertrauma van de linkerquadriceps. Tim moet het rustig aan doen", laat zijn ploeg Crelan-Charles weten. "Het is nog niet zeker wanneer hij hervat, maar Baal op 1 januari komt te vroeg."

De renner gaf zelf inmiddels ook al een eerste reactie. "Ik was goed bezig in deze koers. Na mijn val wilde ik zo snel mogelijk weer op de fiets kruipen, maar dat was onmogelijk. Ik voelde mijn benen niet. Ik moest mezelf naar de zijkant slepen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties