Beloftewereldkampioen verrast met 4e plek tussen de profs in Baal: "Samen met Ruddervoorde beste cross van seizoen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Beloftewereldkampioen verrast met 4e plek tussen de profs in Baal: "Samen met Ruddervoorde beste cross van seizoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de winst kregen we (alweer) geen spannende strijd in Baal, maar het gevecht om de podiumplaatsen was dan wel weer leuk om volgen. Eli Iserbyt zag Laurens Sweeck nog net de laagste podiumplek wegkapen.

Opnieuw een hoopgevend resultaat van Eli Iserbyt, die knap vierde werd en zijn ploegmaat Kevin Pauwels nipt voorbleef in de GP Sven Nys. En dat ondanks een valpartij in het begin van de wedstrijd. De wereldkampioen bij de U23 was dan ook verheugd met die vierde plek. 

"Dit is samen met Ruddervoorde allicht mijn beste cross van het seizoen, ja", gaf Iserbyt grif toe bij zijn team Marlux-Bingoal. "Toen ik viel na de start kon ik gelukkig snel weer voorin komen. Ik wist dat ik dat moest doen vooraleer Mathieu van der Poel na zijn val weer vooraan zou zitten."

Overschot

Iserbyt bleef daarna ook mee voorin rijden met enkele anderen. "Maar ook nadien kon ik de hele tijd blijven doorgaan. Ik had halfweg cross zelfs de indruk dat ik wat overschot had, maar op het einde was Laurens Sweeck toch nog iets beter en vond hij op de lange klim een beter spoor. Maar na de offday in Diegem ben ik tevreden", besluit Iserbyt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties