Wereldkampioene Sanne Cant: "Ik kan mezelf wel voor de kop slaan"

Redactie
| 27 reacties
Wereldkampioene Sanne Cant: "Ik kan mezelf wel voor de kop slaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Baaldag in Baal voor Sanne Cant. De wereldkampioene deed in de GP Sven Nys een gooi naar de zege, maar in de slotronde moest ze een foutje cash betalen.

Cant nam al snel in de wedstrijd een voorsprong van 20 seconden op haar concurrentes. Jolanda Neff was echter op haar hoede en dichtte het gat op de wereldkampioene. We kregen een strijd tussen 2 dames in Baal, maar Cant koos in de slotronde het verkeerde spoor en kwam ten val. Weg zege. 

De teleurstelling was dan ook groot bij de Lilse. "Ik ben enorm ontgoocheld", vertelde Cant in HLN. "Ik maak in de slotfase een cruciale fout aan de beek, door het verkeerde spoor te kiezen. Ik kwam daardoor ten val. Ik moest verder met een kapotte schoen en dan weet je het wel. Ik kan mezelf wel voor de kop slaan, want het is mijn eigen fout."

"Ik had een heel goed gevoel op de fiets"

Het gevoel was nochtans goed bij de regenboogtrui. "Ik had een heel goed gevoel op de fiets en ik denk wel dat ik de overwinning had kunnen pakken. Ik kan blijven klagen, maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer."

"Ik doe wel opnieuw een gouden zaak in de tussenstand van de 'Sack Ladies Trophy', waar ik mijn voorsprong nog verder uitbouw op Loes Sels", aldus Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties