Wout van Aert volgens Niels Albert geen favoriet op het BK

Wout van Aert volgens Niels Albert geen favoriet op het BK
Foto: © photonews

Ook Niels Albert kijkt met grote bewondering naar de dominantie van Mathieu van der Poel in het huidige veldrijden. Daarom is het ook extra uitkijken naar het BK, waar nog eens een spannende strijd om de overwinning wacht. En waar van Aert volgens Albert geen favoriet is.

In zijn column in Het Laatste Nieuws laat Albert zijn licht schijnen op het BK. "Ook daarvoor werden de voorbije dagen de kaarten geschud. En tekende zich een duidelijke hiërarchie af. Het wordt spannend, reken maar. Maar meer dan Wout van Aert schuif ik Toon Aerts naar voor als grote favoriet."

Er is een bepaalde reden waarom Albert Aerts een goede kans op de nationale driekleur toedicht. "Als de weersvoorspellingen kloppen en het kwik neemt een duik, krijgen we in Kruibeke een lastige cross met veel loopwerk. Wat perfect in zijn kaart speelt. Daarom: zet je geld maar op hem in. Wie Toon klopt, wordt kampioen."

'VDP VERDIENT WERELDTITEL'

In dat andere kampioenschap, dat om de felbegeerde regenboogtrui, gaat Mathieu van der Poel volgens Albert deze keer de kaas niet van zijn brood laten halen. "Niemand van de concurrentie die straks aanspraak kan maken op de wereldtitel. Hij en alleen hij verdient de regenboogtrui in Bogense."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties