Veldrijden

David van der Poel en Denise Betsema hebben mooie triomf beet

David van der Poel en Denise Betsema hebben mooie triomf beet

Niet enkel in ons land is er al gekoerst in 2019. Tal van crossers kozen voor een uitstapje naar Zwitserland. Daar stond immers de laatste manche van de EKZ Cross Tour op het programma. David van der Poel bij de mannen en Denise Betsema bij de vrouwen wonnen het klassement.

De EKZ Cross Tour is een regelmatigheidscriterium dat zes Zwitserse crossen telt. De laatste manche werd in Meilen afgewerkt. Marcel Meisen behaalde zijn tweede overwinning op rij, nadat hij op 1 januari in Pétange ook al als eerste over de streep kwam.

Quinten Hermans was beste Belg op de derde plaats. Nicolas Cleppe volgde ietsje verderop op plek zes. Bij Corendon-Circus hadden ze nog meer om te vieren dan enkel de zeges van Meisen. De vierde plaats was voor David van der Poel immers voldoende om zijn eindzege veilig te stellen.

NEFF WINT OPNIEUW

Bij de vrouwen vierde mountainbikester Jolanda Neff voor eigen volk, nadat ze ook al de GP Sven Nys op haar naam had geschreven. Ook de Luxemburgse Majérus en de Nederlandse Betsema mochten mee op het podium. Zo werd die laatste de eindwinnares.

Reacties 8 reacties

Gerelateerd nieuws