'Road to 100' voor Mathieu van der Poel: bijna 5 jaar geleden begon het allemaal in Heerlen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
'Road to 100' voor Mathieu van der Poel: bijna 5 jaar geleden begon het allemaal in Heerlen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Om het zegerecord van Sven Nys (292 overwinningen) te evenaren, heeft Mathieu van der Poel nog even werk. Maar we kunnen niet anders stellen dan dat de Nederlander op de goede weg is. Dit weekend volgt normaal gezien zijn 100e triomf bij de profs.

Het gaat Mathieu van der Poel ook dit seizoen voor de wind. Met 21 overwinningen in 23 wedstrijden staat er geen maat op de Nederlandse veelvraat, woonachtig in het Belgische Kapellen. Zonder pech of ongelukken kunnen we dit weekend de 100e zege afvinken. En dat terwijl Van der Poel pas binnen 15 dagen zijn 24e levensjaar viert. 

Eerste triomf in eigen land

Voor de eerste profzege van Van der Poel moeten we al bijna 5 jaar teruggaan in de tijd. Twee weken na zijn 3e plek op het WK bij de beloften waagde de amper 19-jarige Van der Poel in 2014 zijn kans in Heerlen bij de profs. Met succes, want hij bleef er zijn landgenoot Thijs van Amerongen en de inmiddels gestopte Rob Peeters voor. 

Het was het begin van een succesverhaal. In het seizoen 2014-2015 boekte hij 12 overwinningen, waaronder het WK in Tabor. Het daaropvolgende seizoen klokte Van der Poel af op 11 zeges. 

100?

In '16-'17 volgden er liefst 22 overwinningen, maar het orgelpunt zette de Europese kampioen vorig seizoen toen hij liefst 32 keer het zegegebaar mocht maken. Met de 21 overwinningen van het huidige seizoen zit Van der Poel dus aan 99. Normaal gezien volgt zaterdag in Gullegem de (voorlopige) kers op de taart. Anders is er zondag nog een herkansing in Brussel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties