Veldrijden

Uitkijken naar gloednieuwe cross in Brussel: "Af en toe snakken ze toch naar een nieuwe uitdaging"

Uitkijken naar gloednieuwe cross in Brussel: "Af en toe snakken ze toch naar een nieuwe uitdaging"

Op zondag 6 januari verzamelen de meeste veldrijders aan de gebouwen van de VUB en ULB voor de Brussels Universities Cyclocross. Erwin Vervecken blikt alvast vooruit.

Op het grondgebied van de universeit in Brussel werd nooit eerder gecrost. "Het is een parcours dat volledig van nul af is opgebouwd", vertelt parcoursbouwer Erwin Vervecken van Golazo. "Hier is nog nooit een cross geweest, er is nog nooit getraind. Als renner is het wel eens leuk om op een nieuwe omloop te rijden. Af en toe snakken ze toch naar een nieuwe uitdaging." 

De crossers krijgen een parcours met veel hoogteverschillen. "Eerst krijgen de renners een bosstrook voor de wielen geschoven waar naar boven en naar beneden zal gelopen worden." Daarna volgt een spectaculaire afdaling. "Eén van dé attractiepolen van de omloop. Bij de toppers zal hier allicht het verschil niet gemaakt worden, maar het is wel een afdaling waarin je je moet durven laten gaan. Renners die minder lef hebben, zullen naar beneden lopen." 

Amfitheater

Een andere publiekstrekker moet het groene amfitheater worden. De renners passeren er 4 keer per rondje. "Een cruciale strook op het parcours", gaat Vervecken verder. "Op deze trappenpartij kan wel eens de beslissing vallen. De afdalingen kan je zonder problemen op de fiets nemen, naar boven rijden wordt iets moeilijker. Daarvoor zijn de tredes waarschijnlijk net iets te hoog." 

Daarna gaat het richting materiaalpost. Net voor de finish is er nog een spectaculaire hindernis voor de technisch vaardige renners. Iets voor Mathieu van der Poel dus? 

 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.